Mitt första arbete i en musikaffär fick jag samma dag som jag slutade skolan. Jag hade nyss fyllt 18,var myndig och slutade från 4-årig teknisk linje. Jobbade halvtid och spelade resten i olika band som musiker. Blev medlem i det etablerade bandet Sjunne Fergers Exit med spelningar och turnéer , TV och studiojobb i Ferger studios.

Många utländska musiker var med i gruppen ex Marilyn Mazur, norska, danska och amerikanska musiker. Några Stockholmsband jag spelat med var Sirrus, och Eje Thelin Group där Steve Dobrogosz och jag spelade keyboard. Malando Gassama och andra afrikanska och indiska musiker jag spelat med har givit mig min rytmiska grund.

Som improvisationslärare på Kävesta folkhögskola och i Örebro ledde jag storband och bildade olika band med bla 
Erik Hausler Mikael Godée och Max Åhman.

Efter Indien resan jobbade jag på egen hand med experimenterande i egen studio med först 4 sedan 8 16  och 24 kanalbandspelare. Dator med Notator och sedan Cubase i synk med digitalbandspelare gav mig frihet att skapa med förebilder som  Mike Oldfield och Vangelis . Med ett coverband Scramble Eggs  provade jag att spela för att underhålla med spelningar på inneställen och krogar i ett par års tid.

Nästa kontrast blev att vikariera som kantor i kyrkan vilket jag gör regelbundet när det behövs. Disciplinen att följa det liturgiska ramarna är en nyttig kontrast till partymusikens drag och enkelhet. Likaså att sjunga i kör sedan 10 år med övning i sång och gruppens arbetssätt.

I min studio Nationalparkstudion har jag haft en del inspelningsjobb av körer och mindre ensembler med färdig CD produktion. Genom att konstruera studion själv har jag lärt mig den tekniska uppbyggnaden av kontrollrum mm. 

Parallellt med musikutövandet har jag erfarenhet  som företagare under 20 år. Där ingår marknadsföring kundkontakter och arbetsledning för mina anställda (2-5st) 

 

 

 

 

 

 


nästa sida