Min musikaliska utbildning fick jag efter att jag lärt mig tekniken att spela piano på traditionellt sätt, genom att spela med olika band med musiker som i sin tur lärt sig av sina förebilder.


Örebro var på 70 och 80 talet en pulserande musikstad i jazz improvisationens tecken. Min första spelning var att spela Deep Purple på duo med en trummis på 9:ans skolavslutning. Efter sommarkurser i imp. bytte jag orgeln mot ett Fender Rhodes och blev med i olika band som Riff Raff, Frankenstein, Genklang, Noll3 och sedan det etablerade Sjunne Fergers EXIT som var Örebros största namn. Bandledaren hade också Ferger Studios där mitt intresse för skivinspelningar och tekniken bakom det väcktes. Jag fick lektioner av musiker som Bobo Stenson och ett antal amerikanska musiker som var med i Exit som jag var ordinarie bandmedlem i.

 

Jag började bygga min egen studio på min gård på landet med  4 kanals bandspelare synt och keyboard, när datorn och Notator kom var det ett lyft att få höra sina verk med  PCM samplade orkesterinstrument som gav en klar bild hur det skulle låta om chansen kom att låta symfoniorkestern framföra mina kompositioner. Många års experimenterande följde med teknik och musik där örat fått vara min lärare. Utrustningen blev allt mer avancerad till dagens, med
näst intill obegränsat antal kanaler och ljudsammansättningar.

 

 nästa sida